上台獻唱狂練歌 絵麗奈認緊張過拍AV

文章日期:2023年10月04日

【明報專訊】《未來音樂祭》10月1日在亞博舉行尾場,樂隊ToNick、雲浩影(Cloud )、艾粒、周國賢和Lolly Talk,以及日本AV港產女優素海霖(易名「絵麗奈Erena」)等參演。絵麗奈性感登場,跟樂隊P.R.O.J.E.C.T.9、創作女歌手鹽焗雞$alty Chick一齊演出,台下反應非常熱烈。絵麗奈演出後直認好緊張,「緊張過拍AV!因為得一下,需要好多運氣同努力,我呢個星期晚晚瘋狂練歌,喺屋企不停唱卡拉OK,一定要唱好,專業我就唔係,但起碼唱得及格」。

Cloud籲支持本地歌手

Cloud以黑色西裝褸現身,為樂迷送上《氣流》,「終於等到同大家表演啦」。她聽到樂迷尖叫聲感興奮,「佢哋好熱血,氣氛好好,成個音樂節唔止樂隊好專業,觀眾都好專業,搞到我特別緊張,直頭緊張到瞓唔着。下次我想試吓唱啲Girls power類型嘅歌,要跳要叫都冇問題」。她希望繼續有不同的音樂節,呼籲樂迷支持本地樂壇,「我都明白開關之後,有好多外國歌手嚟表演,我都有去睇外國歌手騷,不過本地歌手都好努力,希望大家可以多多支持」。

娛樂組

相關字詞﹕每日明報-娛樂