個人騷尾場賣大包 陳健安除衫拋帽送觀眾

文章日期:2024年03月06日

【明報專訊】組合C AllStar成員陳健安(安仔)一連4場假麥花臣場館舉行的《Live afteR Life 陳健安2024演唱會》,周日(3日)圓滿結束,安仔媽咪坐第一行看足全場,感動到又喊又笑,還跟觀眾一同站起來揮手跳舞。完場時,觀眾不肯散場大叫安歌,安仔再上台向觀眾席拋紀念冷帽,Lolly Talk成員黃詠霖(阿蛋)接到,興奮立即戴上。觀眾大叫「除衫」,安仔扮聽不到,連唱3首歌後,突然除去身上演唱會T恤拋往台側觀眾席,全場尖叫起哄。

安仔完騷後表示開心又感動,首次一個人唱4場騷,之前有點擔心,完成後好滿足。他透露母親看了兩場,「開場第二首歌《愛的一種練習》,每次唱都會搵吓媽媽。之前我開新碟發布會專登唔唱呢首歌,留返演唱會唱畀佢聽。第一場完騷後,佢同我講聽到喊,我話我喺台上睇到」。

提到表演嘉賓之一女歌手廖穎琛大讚安媽悉心打扮,安仔大爆:「媽媽專登化妝set頭,佢平時唔化妝,但每次捧我場,例如之前頒獎禮,佢就會化妝扮靚,隆重其事,代表好支持我。」完成4場騷後,安仔最想食火鍋和飲凍檸茶,「食肥牛、炸響鈴,仲要有鹹蛋黃嗰款,唔邪惡唔食」。

娛樂組

相關字詞﹕每日明報-娛樂