【爆內情】落選港男梁裕恆為黃心穎發聲:佢係受害者 (11:55)

文章日期:2019年04月20日

黃心穎和許志安在車廂偷情事件,轟動娛樂圈,心穎和安仔形象插水,而他們亦先後為事件道歉,安仔太太鄭秀文(Sammi)和心穎男友馬國明亦開腔表態。

相關新聞:黃心穎情緒不穩以淚度日 樂易玲望事件快平息 未考慮解約 

事件連日來被網民狂洗版評論,事件發展到第五天,2016年落選港男的梁裕恆(Flow),在社交網貼上和心穎合照,並留言力撐對方,Flow更指心穎是「受害者」,他還大爆內情:「突然醒起一些事情,不吐不快。醒起有一日佢好唔開心咁同我講因為同男朋友好小(少)機會見面,感情出咗問題,又話愛上咗另一個男人係有婦之夫,好內疚。那個是天后的老公,但那個男人說佢哋嘅婚姻一早出咗問題,個男人同佢講會離婚,她才願意跟他一起。如果係咁她只是一個受害者。事件報道後,冇人同佢講過一句公道說話。我亦唔明點解她一句都唔回應,一個人攬晒上身。個男人唔係有錢?又唔係好樣?佢又唔係賣身,只是一個追求愛情嘅女仔。個男人冇野(嘢)畀到佢,就只是愛錯一個人,係有錯,但罪不至死!」

相關新聞︰【群情洶湧】代言廣告被遮樣 黃心穎遭眼鏡店封殺

此番留言惹起網民熱話,有網民指Flow「抽水」博出位,甚至直斥:「歪理﹗」﹑亦有網民說:「如果事情係咁樣嘅話,其實應該等個男人離咗婚先至再同佢一齊, 咁就唔會搞到今時今日做咗罪人。」﹑「你那時候應該糾正佢 不可對有婦之夫有感情 道德上是不容許的。教識他要尊重別人的家庭。咁就應該唔會有事,可能佢太細.社會經驗和愛情不是太董,每一個人都可以有追求愛情,但不能夠追求已婚或有男女朋友的,這樣已經構成第三者。是不太好的。」

相關新聞︰【轟動全球】安仔心穎車廂偷情事件 外國傳媒爭相報道 

(即時娛樂)