【30周年個唱】漢洋大爆已婚做老竇 自誇勁過歌神張學友 (18:04)

文章日期:2019年06月01日

漢洋一連三場麥花臣場館演唱會昨晚首場開騷,台上獻唱多首別人金曲,更請來黎瑞恩、張崇基、張崇德、譚嘉荃、陳嘉倩及最佳拍檔小雪等合唱。期間漢洋自爆往事,稱當年獲得1989年的新秀亞軍,及獲羅文收為徒弟後變得自大,結果被公司「雪藏」,要轉行做地產金融等工作,做得辛苦又不開心,但漢洋這晚亦繼續自誇說:「學友都唔係唱得好好,我後生過佢、靚仔過佢、身型又好過佢,基本上佢有嘅嘢我有,佢冇嘅嘢我都有。」

這晚漢洋與小雪再次演繹金曲《其實我介意》,令全場大拍手掌外,最令人意想不到是漢洋承認已婚及當上爸爸,10歲細仔Hin Hin上台父子檔合唱《You raise me up》,他一度得戚表示:「似唔似樣?」漢洋合唱完送Hin Hin落台又再自爆話還有個小朋友,而他和太太是19歲一齊走到今時今日,是他的第一位女朋友。

漢洋完騷後與家人合照,並與小雪接受訪問。漢洋不肯透露秘婚幾多年,指太太不會現身,大女今年15歲,細仔就10歲。至於多年來為何不公開?他說:「覺得是私人問題,不是咁想講,自己又不是當紅歌手。今次難得開30周年演唱會,依家唔講幾時講。」

小雪坦言早知漢洋已婚,不過未見過對方太太,而今次將留港2個星期,有十幾年未試過一個人返來,最初不習慣女兒不在身邊,一度忍不住喊了出來。

(即時娛樂)