柳應廷懶理激嬲女朋友 Ig照貼《造星IV》緋聞參賽者合照 (14:38)

文章日期:2021年12月17日

MIRROR成員柳應廷(Jer)傳與女友Kelly鬧分手,有指原因是他常私下與《全民造星IV》參賽者許寶恆(Alice)交流,結果激嬲Kelly有關,Jer其後在社交平台發文指報道失實,呼籲外界不要相信。

Jer在《造星IV》擔任導師的組別表演最低分,包尾收場,結果其組別中的夏子涓、方方(方芷欣)和阿蛋(黃詠霖)被淘汰,只有Alice(許寶恆)、阿Gao(沈貞巧)能晉身20強。

Jer今日在Instagram上載他與其組員的合照,當中包括傳出緋聞的Alice。他說︰「雖然比賽會有好多人落敗離場,但節目就是節目,好多時評判都非常主觀,所以我一直都不喜歡將藝術用嚟比賽... 今集出街之後,又見到自己再係節目度喊到冇晒眼耳口鼻... OK, Fine﹗我係無形象嘅!但其實今季主角係佢哋,我寧願唔好剪咁多我... 將佢哋嘅練習 / 對話放多啲出嚟畀觀眾睇到佢哋嘅性格...今次傷心嘅原因,係唔忍心見到咁努力嘅你哋因為制度而要離開舞台... 甚至有機會放棄夢想...」

Jer讚5位組員一開始對歌曲搲晒頭,經過一星期努力練習,各人也表現得好好,在他心目中是100分。他說︰「贏咗嘅你哋,要尊重每個表演... 每次都做得好好!輸咗嘅你哋,唔好畀節目打低... 夢想係人最最最需要的東西,應承我要繼續追夢呀!」

(即時娛樂)