Gao擔任COLLAR隊長 芯駖不因年齡感壓力 (20:28)

文章日期:2022年01月12日

ViuTV女團COLLAR的8位成員邱彥筒(Marf)、沈貞巧(Gao)、許軼(Day)、王家晴(Candy)、蘇雅琳(Ivy So)、陳泳伽(WINKA)、李芯駖(芯駖)及蘇芷晴(So Ching),今天(12日)正式出道。

8位成員受訪,Gao是COLLAR隊長,她說:「暫時未分正副(隊長),可能大家輪流做。(點解揀你?推舉?)公司決定,但係我諗因為比較矮,暫時冇壓力,啱啱新嘗試,佢哋好好,會互相照顧。」Gao坦言由成軍到今天演出,只有約3星期時間準備,「係有少少攰,又緊張又興奮,有少少瞓唔着」。

35歲的芯駖在隊中年紀最大,她表示不會感到好大壓力:「我哋個團唔係只做畀一個年紀層嘅觀眾睇,唔同年齡層嘅女仔都喺度,可以代表到香港唔同女仔年紀嘅睇法及思想,其實都係好好特色。」

相關新聞:COLLAR粉絲應援名曝光 Ig追蹤人數火速破9.3萬

相關新聞:COLLAR正式出道 Gao稱土炮女團 Marf曾攬住芯駖喊

相關新聞:「女版MIRROR」COLLAR正式出道 首唱《Call My Name!》

(即時娛樂)