COLLAR Ig粉絲逾20萬 「前夫」鍾情Candy 掀醋妻妒火 (12:12)

文章日期:2022年01月13日

8人女團COLLAR昨天(12日)正式成軍,並獻唱出道歌《Call my name!》,截至今午(13日)12點半,COLLAR的Instagram粉絲人數已逾20萬,相當厲害,昨晚8位成員包括隊長Gao(沈貞巧)﹑Marf(邱彥筒)﹑李芯駖﹑So Ching(蘇芷晴)﹑Day(許軼)﹑WINKA(陳泳伽)﹑Candy(王家晴)及Ivy So(蘇雅琳)開Ig直播,最高峰時有3萬人一同觀看。

一眾「前夫」前天(11日)宣布「前夫反擊戰」專頁成立,至今午12點半為止,已增加至6.9萬成員,COLLAR出道一天,已經有「前夫」在專頁貼上和老婆的對話截圖,惹來熱話,該「前夫」只是在COLLAR的Ig直播留言「Candy」,卻被老婆撞個正着,他的老婆說:「你覺得我無理取鬧」﹑「你係睇咁簡單咩?」﹑「你用手睇㗎?」

「前夫」則在該專頁寫道:「佢竟然衝入嚟個Live到捉我喎!留言都唔比,今(昨)日已經連開三戰,頂住丫大家!(小弟只是在Collar ig 直播留言:Candy)慎防被發現,此Post只會維持到13號中午。Candy如果你睇到呢篇嘢,我希望你知道由你第一Round開始,我已經好支持你,我超級欣賞你!作為『晴蛙』(粉絲暱稱),我死而無憾😂我已經教緊個仔認你,萬一我有什麼不測,第時由我個仔繼續支持你啦。」

不少感同身受的「前夫」亦紛紛留言力撐要振夫綱,又表示其實兩公婆可以一齊追星:「其實你講一句最愛就係佢冇人取代到佢,之後冇乜事都冇。」最搞笑有網民問道:「佢係咪鏡粉?」該前夫回覆:「係吖我忍咗佢條仔好耐㗎喇。」

(即時娛樂)