炎明熹升呢做阿媽 與愛貓「炎三料」Ig對話 惹粉絲爆笑 (18:47)

文章日期:2024年05月03日

一向喜歡小動物的炎明熹(Gigi)近日在社交平台宣布已成為「媽媽」,飼養了一頭小貓「炎三料」。她近日為貓兒子開設社交平台,前天(1日)才發出第一則帖子,至今已有1477個粉絲。Gigi為炎三料寫下簡介︰「大家好,我是炎三料!7月19日出生,男。我媽 @yiminghay,請多多指教。」

她分享炎三料的可愛照片及生活片段,更玩角色扮演,化身貓兒子呼喚自己︰「我相信阿仔都會估唔到我會影到呢個時刻,真自豪哈哈!媽媽你快啲出現覆佢哋啦!我打唔切啲字﹗」Gigi隨即回答︰「 好啦好啦乖仔。」炎三料又問︰「媽媽點解你冇表情嘅?你太冷漠了﹗」Gigi留言回覆︰「冇啊,乖仔我點會呢?媽媽愛你。啵啵﹗」

不少網友留言取笑Gigi「自編自導自演,笑生了」、「你係咪用2部電話定還是不斷login log out咁切換身份」、「 自問自答,笑生」等。

(即時娛樂)

相關字詞﹕炎明熹