何韻詩鳴謝演唱會攝影許廷鏗:每次有大小事你總會出現 (14:50)

文章日期:2024年05月12日

何韻詩前天(10日)47歲生日,舉行網上售票演唱會《HOCC SPRING LIVE 2024》,在音樂製作人Mike Orange伴奏下,自彈自唱近20首歌。雖然是網上演唱會,好友黃耀明、負責拍照的許廷鏗,及近百名觀眾亦在現場,團隊送上生日蛋糕慶祝。

這兩天阿詩在社交平台分享當晚演唱會照片及片段,她特別鳴謝大會攝影師許廷鏗(Alfred),阿詩直言和對方不算超級熟,但每次有大小事,Alfred總是會出現:「唔使鋪紅地氈唔使多講,默默地用你內斂但細心嘅角度,去為我哋紀錄每一個感動。或者呢種就係金牛仔嘅溫柔體貼。多謝你。讓我們一齊慢慢進化成最適合自己嘅一個頻率。」許廷鏗也留言回覆阿詩:「唔識講添,或者都唔需要多講,thanks for having me﹗」

(即時娛樂)

相關字詞﹕何韻詩 許廷鏗