周殷廷尾場個唱英雄救美 鬧游學修垃圾 約定歌迷紅館見 (18:41)

文章日期:2024年05月16日

周殷廷(YAN TING,YT)昨晚(15日)舉行尾場演唱會,請來好友陳凱詠(Jace)擔任嘉賓,合唱一曲《Senorita》。穿上5吋高跟鞋的Jace與他在台上邊跳邊唱時突然失平衡差點向後跌,幸YT反應快,及時攬住她的後腰。完成合唱後,YT忍不住哈哈大笑。Jace說︰「係呀,被你電一電,暈一暈。」YT表示跟Jace認識很久,兩人因《小姐你好》MV熟絡,後來又跟李幸倪(Gin Lee)一齊上遊輪,3人因此成為好友。昨晚在台下捧場的Gin Lee,立即站起來跟大家打招呼。YT說:「點解我請番兩位做嘉賓,因為喺我愈來愈跌時,我認識呢兩位朋友,我為呢兩位朋友驕傲﹗」

繼首晚向小薯茄挑機,YT昨晚將矛頭指向試當真,他說︰「試當真就係一隊垃圾,游學修根本係垃圾,最勁咩?最勁喺threads亂噏嘢。開大個頭,挑咁大機,我依家走先,我主力不負責任。」有觀眾將一條內褲掟上台,YT拿着內褲笑說:「叫咗你哋一係掟內褲一係掟bra,但最重要係要著過,你哋冇誠意。」

演唱會尾聲,YT與觀眾大合照留念,其間有觀眾大叫除衫,他笑說:「已冇衫剩,下次搣皮㗎喇!今次除衫,下次做咩?」有觀眾大叫除褲,他笑說:「除褲?我會無視你。」YT唱出最後一曲《My Everything》,眼泛淚光地結束尾場演唱會。現場屏幕上播出YT的片段,他許下承諾,相約歌迷「紅館見」。

(即時娛樂)

相關字詞﹕周殷廷