父子檔獻Sing|杜德偉偕4歲囝囝公開合唱 AJ表現淡定獲讚 (12:09)

文章日期:2021年09月19日

臨近中秋佳節,杜德偉(Alex)一家三口出席「救狗行動音樂嘉年華」,以歌聲支持今次義演。

Alex和4歲半囝囝AJ父子檔合唱《What A Wonderful World》,AJ的清脆歌聲贏得掌聲,他遺傳了爸爸唱歌天分。Alex笑說:「搵囝囝一齊演出,可以拉勻返年齡界線,潮流興青春偶像,所以我介紹AJ呢位新力軍畀大家認識。」

對於兒子演出獲讚,Alex開心說:「佢幾個月前開始練習,有一日我太太播歌氹佢瞓覺,播咗我和Daddy(即AJ爺爺)當年合唱過的英文歌《What A Wonderful World》後好鍾意,然後AJ就話要學,當時都未話有今次演出,但係佢好用心去學唱呢隻歌,精神可嘉!」

至於兒子的表現,Alex指AJ平時比較怕羞,沒想到上台後表現淡定。而AJ跟現場的毛孩,成為大家集郵對象,大受歡迎;AJ亦與毛孩們合照,表現雀躍。

(即時娛樂)