周殷廷入行9年首開騷狂曬肌 嘉賓李幸倪合唱喊唔停 (13:36)

文章日期:2024年05月15日

周殷廷(Yan Ting)入行9年,昨晚(14日)舉行首次演唱會《WHO IS YAN TING LIVE 2024》,穿上蛇皮紋西裝騷胸肌跳唱《Killa》、《小姐你好》,及翻唱李幸倪《Dum Dum》、MIRROR 《ASAP》等歌曲。他隨後又換上白色西裝,與JFFT組成韓風男團JFYT唱出歌曲《Hands Up》。周殷廷自詡他們是「香港第一天團」,又笑指小薯茄的男團FINALLY是一隊垃圾。他笑道︰「學Tyson Yoshi嗰句,即係唔係我哋勁,係佢哋廢﹗」

演出期間,周殷廷向家人道謝時流下男兒淚︰「我堅持夢想20年,終於可以開演唱會,希望正在追夢嘅人都唔好放棄﹗老竇、媽咪、阿哥,希望我有令你哋驕傲﹗」他表示在追夢的過程中,有不少朋友陪伴,然後與嘉賓好友李幸倪合唱《日出時讓街燈安睡》。李幸倪感動得淚流滿面,她指着周殷廷說︰「自己演唱會都唔會喊到咁,我喺台下聽到你喊,我真係搞唔掂!」

周殷廷透露有年陪父母坐郵輪,在船上認識了同樣陪父母上船的李幸倪,之後為她執導MV及紀錄片。李幸倪感謝周殷廷在低潮時鼓勵她︰「不過,我都要同你講對唔住,我當時狀態非常差,嗰段時間你都經歷緊低谷,我唔可以經歷你嘅痛,但你垂死、最後一口氣時都扶我一把。我依家狀態好好,可以扶你﹗」周殷廷聞言緊抱李幸倪。

安歌時,周殷廷唱出歌曲《My Everything》,其間有觀眾大叫「除衫」,惟他未有理會。

(即時娛樂)

相關字詞﹕周殷廷 李幸倪